ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο Λουκάς Μπέης γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος (2007) του Τμήματος Επιστήμης, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Καποδιστριακού πανεπιστημίου της Αθήνας και Διδάκτορας (Doctor of Philosophy) στον τομέα της αθλητικής διατροφής του τμήματος βιοϊατρικής επιστήμης (Biomedical and Life Sciences) του πανεπιστημίου της Γλασκώβης (University of Glasgow). Η πτυχιακή του μελέτη για τις Φυσιολογικές ανάγκες στο άθλημα της ιστιοπλοΐας αξιολογήθηκε με άριστα. Κατά την διάρκεια του διδακτορικού προγράμματος 2007-2012 εξειδικεύθηκε σε ποικίλα ερευνητικά προγράμματα όπως:

Έλεγχος αξιοπιστίας των μετρήσεων ενεργειακής δαπάνης, φυσικής δραστηριότητας και σωματικής σύστασης σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών.

Ανάλυση και αξιολόγηση της πρόληψης υγρών κατά την διάρκεια αθλημάτων αντοχής σε κορυφαίους μαραθωνοδρόμους.

Διατροφική ανάλυση και αξιολόγηση κορυφαίων Αιθιόπων μαραθωνοδρόμων.

Εκτεταμένη έρευνα σε διατροφικά συμπληρώματα αμινοξέων και συμπληρωμάτων που στοχεύουν στην κατακράτηση υγρών από το σώμα. Τις επιπτώσεις στην υγεία και στην απόδοση κορυφαίων αθλητών.

Τα αποτελέσματα των παραπάνω ερευνών παρουσιάστηκαν σε μεγάλα επιστημονικά συνέδρια οπώς το 13οΕτήσιο συνέδριο του ‘European College of Sport Science (ECSS)’, Εστορίλ, Πορτογαλία, Ιούλιος (2008), το ετήσιο επίσης συνέδριο του ‘American College of Sports Medicine’, Σιάτλ, ΗΠΑ (2009) και το συνέδριο του British Association of Sport and Exercise Science (BASES) Conference “Challenging the Dogma”, Γλασκώβη, Ηνωμένο Βασίλειο (2010).

Επίσης έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τις διατροφικές συνήθειες των αθλητών μεγάλων αποστάσεων της εθνικής ομάδας της Αιθιοπίας πριν τους ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου (2008), όπως και του κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ στον μαραθώνιο δρόμο Haile Gebrselassie. Τέλος έχει ασχοληθεί ενδελεχώς με το άθλημα της ιστιοπλοΐας τόσο με την προπονητική, όσο και με τις διατροφικές ανάγκες του αθλήματος.

Τέλος, αρθρογραφία του αναρτάται συστηματικά στο http://www.doeatright.com , ενώ διατελεί διευθυντής της ομάδας «DOEATRIGHT».

_______________________________________________________________________

Η Θέλμα Πολυβίου γεννήθηκε το 1984 στην Κύπρο. Είναι απόφοιτη (2006) του τμήματος  διατροφολογίας (BSc), του τμήματος  βιοϊατρικής επιστήμης του πανεπηστημίου Surrey της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) στην ‘κλινική διατροφή’ του πανεπιστημίου Surrey Roehampton, UK. Η πτυχιακή της μελέτη για τις επιδράσεις της δίαιτας χαμηλής σε υδατάνθρακες στις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία του οργανισμού αξιολογήθηκε με άριστα. Επίσης κατά την διάρκεια της συγγραφής της διατριβής του μεταπτυχιακού της διπλώματος ασχολήθηκε με τις επιδράσεις της δίαιτας χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη στην όρεξη καθώς και στο σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών. Έχει εργαστεί σε ποικίλα ερευνητικά προγράμματα όπως το IDEFICS (Identification and prevention of Dietary – and lifestyle – induced health Effects In Children and Infants)  που αποσκοπούσε στην μείωση της παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρώπη και του ευρωπαϊκού επιδημιολογικού προγράμματος EPIC (European Prospective Investigation Into Cancer and Nutrition) που ερευνούσε την συσχέτιση διατροφής και καρκίνου.   Επίσης είναι υποψήφια διδάκτορας (2008 – επί του παρόντος) στον τομέα της αθλητικής διατροφής του τμήματος βιοϊατρικής επιστήμης (Biomedical and Life Sciences) του πανεπιστημίου της Γλασκώβης (University of Glasgow).

_________________________________________________________________________

Ο Ramzy Ross γεννήθηκε το 1987 στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Είναι απόφοιτος (2009) του τμήματος φυσικής επιστήμης και αθλητισμού του πανεπιστημίου της Γλασκώβης (University of Glasgow) και επί του παρόντος υποψήφιος διδάκτορας (Doctor of Philosophy) στον τομέα της αθλητικής διατροφής του τμήματος βιοϊατρικής επιστήμης (Biomedical and Life Sciences) του πανεπιστημίου της Γλασκώβης. Η πτυχιακή του μελέτη για τις ‘απαγορευμένες ουσίες στον αθλητισμό’ αξιολογήθηκε με άριστα. Στα ενδιαφέροντα της ερευνητικής του πορείας κυρίαρχο ρόλο έχει η συσχέτιση των γονιδίων με την διατροφή και πως αυτή μεταφράζεται σε επιδόσεις στον αθλητισμό.